Annons

Multi-roomhögtalare

Marshall gör högtalare med Chromecast och Airplay

Marshall Headphones lanserar en serie Multi-roomhögtalare med wifi-anslutning och stöd för de flesta streamingtekniker.

Publicerad Uppdaterad

Marshall tillverkar legendariska förstärkare, men man hyr också ut sitt namn och sin design till andra tillverkares produkter, och i detta fallet är det Marshall Headphones, som är ett varumärke under svenska Zound Industries, som lanserar nya högtalare.

Produktserien består av tre multi-roomhögtalare med wifi-anslutning. I storleksordning, Acton för 3500 kronor rekommenderas för mindre rum, Stanmore för 4500 kronor ska funka i små och stora rum och Woburn för 6000 kronor rekommenderas till större lokaler. Gemensamt för dem är att de kan spela musik var för sig eller kopplas samman för att spela samma musik över flera högtalare och rum.

En utmärkande detalj, utöver den klassiska Marshall-designen, är att de har stöd för många olika anslutningssätt. Förutom förstås Bluetooth eller 3,5-mm-uttag har man Chromecast, Apple Airplay och Spotify Connect som metoder att streama musik direkt från en mobil som är ansluten mot samma wifi-nät. Det finns även en RCA-ingång.

På ovansidan finns flera rattar för inställningar, och en av dem låter dig välja ljudkälla. Här kan du ha sju förvalda program, som antingen kan vara spellistor på Spotify eller Internetradiokanaler.

Marshall-högtalarna börjar säljas den 21 september.

Källa