AR och Face Unlock

Mate 10 Lite får ansiktsigenkänning och AR-funktioner

De två främre kamerorna får nya användningsområden.

Publicerad Uppdaterad

När vi nyligen testade Huawei Mate 10 Lite var det framförallt skärmen i 18:9-format och de dubbla kamerorna både fram och bak, totalt fyra kameror alltså som drog åt sig uppmärksamhet. Nu meddelar huawei att de släpper en mjukvaruuppgradering till Huawei Mate 10 Lite som ger telefonen flera nya funktioner. 

Face Unlock och AR-lins

De två nya funktionerna som kommer i uppdateringen som Huawei lovar släppa i slutet av februari är möjligheten att låsa upp telefonen med hjälp av ansiktsigenkänning. För ansiktsigenkänningen används de båda främre kamerorna och det ska enligt Huawei innebära att man kan låsa upp telefonen “inom millisekunder”. Om det stämmer får vi återkomma till när vi kunnat testa och då är det även intressant att se hur funktionen fungerar i mörker.

Den andra delen av uppdateringen ger användaren möjligheten att ta vad Huawei själva kallar kreativa selfies med hjälp av en AR-lins i kameran. Det finns idag inga bilder tillgängliga som visar på exempel, men gissningsvis handlar det om virtuella element som placeras i bilder, liknande de dinosaurier Sony länge haft i sin kamera-app, Snapchats olika filter, eller de bakgrunder som Apple erbjuder i sin Clips-app.  

Oskarp bakgrund och stor skärm

Redan sedan telefonen lanserades så erbjuder Huawei Mate 10 Lite tack vare de dubbla kamerorna både fram och bak funktionen för att göra bakgrunden fiktivt oskarp och på det viset lyfta fram motivet mer. Telefonen sticker även ut i mängden eftersom den är en av få telefoner i den här prisklassen som erbjuder en långsmal skärm i 18:9-format med minimala kanter runt om. Uppdateringen ska som sagt bli tillgänglig för användare av Huawei Mate 10 Lite i slutet av februari.