Imponerande benchmarkresultat

Mediateks nya chipp är snabbare än Snapdragon 855 Plus

Taiwanesiska Mediatek är en chipptillverkare som fått finna sig i att leva i Qualcomms skugga. Men med det nya systemchippet Dimensity 1000 5G så utmanar man på allvar.

Publicerad Uppdaterad

Man kan utan tvekan hävda att Mediateks nya systemchipp Dimensity 1000 5G innebär något av en milstolpe för bolaget. Vi snackar nämligen om ett duktigt kraftfullt chipp tillverkat i en 7-nanometersprocess. Chippet består av fyra ARM Cortex A-77-kärnor, en Mali-G77-GPU och ett integrerat 5G-modem. Och tittar man på prestandan så är den faktiskt fenomenal, åtminstone om benchmarkpoängen från Antutu är någonting att gå på.

Den kombinerade poängen landar på 511 363, vilket innebär att chippet alltså får högre poäng än Qualcomms senaste toppchipp Snapdragon 855+. Faktum är att Dimensity 1000 5G även sopar banan med Apples A13 Bionic. Tittar man enbart på CPU-prestandan så är chippet med sina 161 266 poäng det snabbaste som någonsin testats på Antutu. I nuläget finns ingen information om vilka telefonmodeller som kan tänkas få Mediateks nya chipp, men bolaget själva hävdar att de första telefonerna med chippet ska dyka upp någon gång under första kvartalet nästa år. 

För konsumenten har ett Mediatek-chipset i specifikationerna varit något av en indikation på att det rör sig om en mobil med låg prestanda, men den förutfattade meningen får vi nog vara beredda att tänka om framöver.

Källa