https://www.mobil.se/nyheter/microsoft-har-borjat-rulla-ut-skarmdelning-mellan-windows-10-och-android
566722
Nyheter
Fungerar ännu bara på utvalda enheter

Microsoft rullar ut skärmdelning mellan Windows 10 och Android

Microsoft har under en tid försett appen Your Phone med allt fler funktioner som kopplar användarnas mobiltelefoner närmare operativsystemet Windows 10. Och nu har man så sakteliga börjat rulla ut en funktion för skärmdelning till Android-appen.

Microsofts app Your Phone är en riktigt vettig idé. Tanken är att man ska få en tätare integration mellan sin mobiltelefon och sin dator, något som till exempel innebär att man kan ta emot och svara på textmeddelanden som kommit till telefonen direkt på sin dator, eller att man slipper mejla bilder till sig själv om man vill flytta dem från mobilen till datorn. Microsoft har sakta men säkert fyllt på med dessa allt fler riktigt användbara funktioner och nu har man börjat rulla ut skärmdelning till Android-versionen av appen. Långt ifrån alla användare har tillgång till funktionen ännu, och den är i nuläget dessutom begränsad till bara några få utvalda enheter, närmare bestämt Samsungs Galaxy S8- och S9-telefoner samt den bärbara datorn Surface Go. Fler mobil- och datormodeller står dock på tur. 

Ställer vissa krav

Tanken är att man på sikt ska kunna använda skärmdelningen med vilken kombination av pc och mobiltelefon som helst, men det finns en del krav som måste uppfyllas för att det hela ska fungera. Dels måste Androidtelefonen som används köra Android 7.X Nougat eller en senare version av Android. Dessutom måste den pc som används ha den senaste insiderversionen av Windows 10, och den måste dessutom ha stöd för lågenergi-bluetooth.