AR från Microsoft

Microsoft lanserar Mesh – AR med framtidsplaner

Microsoft Mesh är ett system som Microsoft har stora planer för, AR-möten, delade upplevelser och annat som ska ge användare möjlighet att samarbeta på ett nytt sätt oavsett var i världen an befinner sig.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft har avslöjat nästa steg i sin utvecklingen kring AR, Augmented Reality, Microsoft Mesh. Det är deras version av att utnyttja AR och de snabba uppkopplingar som idag finns tillgängliga. Tanken är att kunna koppla samman människor världen över och göra det möjligt med samarbeten eller delade upplevelser trots att man sitter på olika platser. 

Mycket av det de visar upp är ännu så länge inte tekniskt möjligt, men en del ligger inte så långt borta. Microsofts plan är att börja implementera tekniken i apparna Teams och Dynamic 365. Men de tänker sig också att deras samarbetspartners kommer att använda deras teknik genom Mesh SDK och Microsofts användargränssnitt, vilket kommer att göra att tekniken växer utanför det som Microsoft utvecklar. Tanken är att det ska fungera på olika plattformar och typer av enheter. 

Av presentationen förstås att Hololens (Microsofts AR-glasögon) kommer att spela en stor roll i den här teknikens mer fantasieggande idéer. Microsofts plan är att kunna blanda den verkliga och den digitala världen och göra det möjligt att överstiga de begränsningar som avstånd mellan människor skapar. Digitala holografiska möten, göra rundvandringar eller dela hologram för gemensam undersökning är några av de idéer man tänker sig att Mesh ska kunna bidra med. 

Källa