Samsung Galaxy S5 med Snapdragon 805

Milt uppdaterad S5 till Europa

Fler muskler men samma skärm när S5 släpps i uppdaterad variant i Europa.

Publicerad Uppdaterad

Samsung lät tidigare under sommaren meddela att man släpper en variant av flaggskeppet Galaxy S5 med Snapdragon 805-systemchip och en skärm med 2560 x 1440 punkters upplösning i Korea. Den som hoppats på att få se samma variant av telefonen i Europa lär dock bli besviken, om man får tro Sammobile.

Enligt sajten kommer nämligen den uppdaterade varianten av S5:an, med modellbeteckningen SM-G901, som är på gång för släpp i Europa att ha samma 1920 x 1080-upplösta skärm som den ursprungliga modellen. Däremot har systemchipet ombord har bytts ut från Snapdragon 801 till 805. Samtidigt har även grafikprocessorn byts ut från en Adreno 330 på original-S5:an till en Adreno 420.

De uppdaterade specifikationerna tycks göra susen för prestandan på enheten, av resultaten från en benchmarktest som gjorts av den på GFXBench.com att döma. Samtliga uppmätta testvärden för enheten passerar nämligen originalversionens resultat med råge. Vissa av resultaten tyder på nästan fördubblad hastighet för grafikrenderingen.

Källa