Expanderar i Asien

Mobill lanserar mobilbiljettsystem

Svenska it-företaget Mobill lanserar en ny version av sitt biljetthanteringssystem, som stöder kontaktlösa tekniken Near Field Communication, NFC. Som ett led i sin expansion nyanställer även företaget 15 utvecklare till Malmökontoret och öppnar ett utvecklingscenter i Indien.

Publicerad Uppdaterad

Mobill lanserar en ny version av biljettsystemet som idag används av en majoritet av kollektivtrafikbolagen i Sverige.

Systemet låter kunden validera sin biljett via en unik sifferkod som sedan skannas under en så kallad validator eller genom att svepa telefonen under apparaten med hjälp av NFC-tekniken. Det går även att köpa mobila biljettremsor med den nya versionen. Användaren kan betala via telefonräkning, mobil plånbok eller bankkonto.

– Med 80 procent av de svenska lokaltrafikbolagen som kunder tar vi nu marknadsandelar globalt och med vår nya mobilbetalningslösning kan vi hantera alla världens största lokaltrafiksystem utan inp>

Plattformen fungerar med såväl traditionella som smarta telefoner, i 2G-, 3G- och 4G-nät och är, enligt företaget, fusksäkert. 

Mobill, som under 2012 ingick ett samarbetsavtal med indiska företaget Sterna Security för att lansera mobilbetalningslösningar i Indien, vil expandera i Asien. Företaget öppnar ett utvecklingscenter i Indien och rekryterar även 15 utvecklare till huvudkontoret i Malmö.

Systemet som lanseras nu är det som ska införas i Stockholms lokaltrafik om cirka ett år.