1
1
https://www.mobil.se/nyheter/mobvoi-slapper-ticwatch-pro-s-dubblar-lagringsutrymmet
570041
Nyheter
falskt
Fler egna appar kompletterar Wear OS

Mobvoi släpper Ticwatch Pro S – dubblar lagringsutrymmet

● BILDSPEL
Den tillverkare som är en av få som släpper klockor med Googles Wear OS har just släppt en ny klocka men ett fem år gammalt systemchipp.

Mobvoi Ticwatch Pro S placerar sig i mellanprisklassen i Mobvois uppsättning av klockor och lånar flera funktioner från den Ticwatch Pro 3 som vi testade nyligen. Klockan har Mobvois dubbla display vilket innebär att du har en monokrom skärm över den vanliga färgskärmen, så att du kan få tillgång till de mest grundläggande funktionerna i ett mer batterisnålt strömsparläge.

Precis som Mobvoi Ticwatch Pro 3 så har den nya klockan Ticwatch Pro S 8 GB lagringsutrymme, vilket innebär att du kan ladda ner fler appar och lägga in och lagra mer musik att lyssna på när du är på språng. Precis som föregångaren är dock arbetsminnet detsamma, fortfarande 1 GB och det är samma mängd som Ticwatch Pro 3 har. Den tyckte vi när vi testade var seg att använda och att prestandan brast. Än mer illavarslande är att Ticwatch Pro S har det fem år gamla systemchippet Snapdragon Wear 2100, lanserat redan i februari 2016. 

Kompletterar standardapparna

Mobvoi använder alltså Google operativsystem Wear OS i sina klockor, men de gör en hel del mer än så. För att kunna erbjuda unika funktioner så kompletterar de de vanliga apparna som följer med och adderar egna. Klockorna kommer med en hel hög av Tic-appar och i Ticwatch Pro S är apparna TicExcercise och TicSleep uppdaterade. Nytt är att TicExcercise till exempel kan ge dig varvtider när du springer, visar Vo2max-värde, samt att sömnappen ger dig veckovisa sömnrapporter och råd till förbättring. TicSleep har nu även stöd för batterisparläget Essential Mode så att den kan spara batteri när du sover och dessutom kan undvika att tända skärmen medan du sover, vilket kan vara störande.  

Samtidigt har apparna TicBreath och TicHearing tillkommit. De var inte tillgängliga i föregångaren men introducerades i Ticwatch Pro 3.

Ticwatch Pro S säljs redan nu till förköp på Mobvois egen hemsida och hos Amazon för 260 Euro, motsvarande cirka 2700 kronor. Leverans ska ske inom kort. Den blir alltså ett billigare alternativ till Ticwatch Pro 3, samtidigt som den saknar det mer påkostade moderna systemchippet Snapdragon Wear 4100 utan istället får nöja sig med 2100 som släpptes redan i februari 2016. Ticwatch Pro S ersätter tidigare Ticwatch Pro 2020.