Tillbehör till klocka

Montblanc E-strap gör alla klockor smarta

Nu har Montblanc visat upp sin E-strap, som lovar att göra alla klockor smarta.

Publicerad Uppdaterad

Traditionella klockor är på alla sätt ett smycke, medan smarta klockor är fula plastmonster. Traditionella klockor är stenkorkade och kan bara visa tiden, medan smarta klockor har hundra gånger fler funktioner för användaren. 

Det är ungefär så diskussionerna mellan bärare av traditionella klockor och smarta klockor går och det är väl egentligen ingen av lägren som har direkt fel. Men för de som har en ”riktig” klocka och ändå vill vara med på det som smarta klockor innebär har Montblanc skapat E-strap.

Det är en extra skärm (med uppkoppling mot mobilen) som klickas fast på en befintlig klocka och därmed ger bäraren funktionerna från en smart klocka utan att offra stilen från den vanliga klockan.

E-strap är kompatibel med både Ios och Android och via en app ställer du in vilka notifikationer du vill ha skickade till extraskärmen. Den fungerar även som stegräknare och möjligheten att leta upp en försvunnen telefon (inom 30 meter).

På mässan SIHH 2015 visade Montblanc upp tillbehöret i verkligheten och Watch Insider har en hel hög bilder på enheten för den som är intresserad.