Annons

Bantade Androidversionen Android Go

Motorola lanserar budgetmobilen E5 Play för 1000 kr – redan nu i butik

Motorola visade upp systermodellerna E5 och E5 Plus i samband med att man lanserade G6-familjen i april i Sao Paulo Brasilien. Nu kompletteras E5-familjen med en tredje telefon.

Publicerad Uppdaterad

Alla goda ting är tre brukar man säga och det tycks Motorola ha tagit fasta på. Motorola själva säger att telefonen redan finns i butik, men tittar vi på nätets prisjämförelsesajter är det bara ett fåtal som listar telefonen och då enbart för förhandsbokning. Hur som helst verkar den alltså snart vara på plats ute i butik och då rör det sig om en telefon utrustad med Googles bantade version av Android kallad Android Go Edition. Det innebär att man enbart har ett mer begränsat utbud appar att tillgå och att de liksom systemet i sig är anpassat för enklare telefoner som denna med begränsat arbetsminne och lagringskapacitet.

Enklare modell

Värt att notera är att Motorola Moto E5 Play som släpps i Sverige skiljer sig från en annan version av telefonen som släpps i till exempel USA för den versionen har mer arbetsminne och den vanliga versionen av Android. Motorola Moto E5 Play i Android Go-utförande släpptes internationellt redan i mitten av juli i år, men det är först nu som Motorola i Sverige presenterar telefonen och bekräftar att den alltså redan är på väg ut till försäljning här. Moto E5 Play kommer att säljas i utvalda länder i Latinamerika och Europa bara och Sverige är alltså ett av dessa länder.

I prisklassen ser Moto E5 Play ut att erbjuda relativt mycket telefon för pengarna. Lagringsutrymmet är på 16 GB med plats för minneskort och skärmen är 5,3 tum stor, har det långsmala 18:9-format som blivit så vanligt på smartphones men erbjuder endast upplösningen 480 x 960 pixel. Telefonen har i alla fall fingeravtryckläsare, vilket inte är en självklarhet i den här prisklassen. Kameran i Moto E5 Play är på 8 megapixel, medan selfiekameran är på 5 megapixel och båda kamerorna, både fram och bak, har fotolampa.

Prislappen på Moto E5 Play är 1090 kronor och liksom systermodellerna E5 och E5 Plus ska de alltså alla tre vara på väg ut i butik nu. E5 Plus har då ett rekommenderat pris på 1790 och E5 ska kosta cirka 1500 kronor. De har båda standardversionen av Android och inte Android Go som E5 Play.