Annons

All work and no play…

Motorola presenterar Moto G9 Play

Motorola visar upp sin nya Moto-telefon med både pris och lanseringsdatum.

Publicerad Uppdaterad

Motorola har presenterat Moto G9 Play, en telefon där de satsar på att leverera prestanda med en måttlig prislapp. Telefonen har en skärm på 6,5 tum och en upplösning på 1600 x 720 pixel, en Snapdragon 662 samt 4 gigabyte arbetsminne och 64 gigabyte lagringsutrymme som kan byggas ut med ett 512 gigabyte microSD-kort.

Tre kameror

Den bakre kameran är ett trippelkamerasystem där huvudkameran är på 48 megapixel med extra hög ljuskänslighet, och med Night Vision-läge och en bländare på f/1.7 ska den kunna ta bilder även i dåliga ljusförhållanden. Kamerasystemet har även en djupsensor på 2 MP samt en makrokamera för närbilder på 2 MP. Den främre kameran är på 8 MP och samtliga kan utnyttja AI för att ta bättre bilder, exempelvis kan djupsensorn användas för att göra suddiga bakgrunder och därmed snyggare porträttbilder.

Batteritid i två dagar

Med ett batteri på 5000 mAh säger Motorola att det ska kunna räcka i två dagar, och den kan snabbladdas med 20W-laddning.

Anslutningarna som erbjuds utöver USB 2.0 typ C är WiFi 5, Bluetooth 5.0, 4G LTE och NFC. En knapp på sidan är avsedd för Google Assistent så att det ska gå att np den digitala assistenten utan att behöva väcka telefonen, skriva eller swipa.

Rent Android med anpassningar

Moto G9 Play levereras med Android 10 och vad Motorola beskriver som ett rent Android 10 - "inga klumpiga mjukvaruskins och inga dubbla appar - bara rent Android 10." Däremot har man lagt till något man kallar My UX där användaren ska kunna skapa egna teman och erbjuda en mängd nya anpassningsbara funktioner. Precis som vi känner igen från tillverkarens senaste modeller.

Moto G9 Play finns i blått och grönt, och dyker upp i Sverige den 16 september med ett riktpris på 1990 kronor.