Efter Lenovo-uppköpet

Motorola: Vi fortsätter med ren Android

Motorolas lurar kommer att köras med en nästan ren version av Android även i framtiden, utlovar företaget.

Publicerad Uppdaterad

Motorola har under senaste tiden fått stor uppmärksamhet för toppmodellen Moto X och billigare Moto G, som vill erbjuda bra prestanda till en riktigt billig penning.

Båda telefonerna körs med en lätt modifierad version av Android, och Motorola har varit mycket snabba med att skjuta ut 4.4-uppdateringen till både Moto X och Moto G.

I januari blev det klart att kinesiska Lenovo köper Motorola Mobility. Efter att nyheten om uppköpet har vissa användare framfört sin oro för att Motorola nu ska ändra den nuvarande Android-upplevelsen på framtida modeller.

Vill ge den ”bästa användarupplevelsen”

Punit Soni, vice vd för mjukvara hos Motorola, blev nyligen intervjuad av Motorolas pr-avdelning. På frågan om framtida versioner av Moto X och Moto kommer att fortsätta att ha mer eller mindre rena versioner av Android, svarade Soni med ett kort ”Ja”.

”Kärnan i vår mjukvarustrategi är att se till att vi har en ren version av Android. På sätt ska vi ge den bästa användarupplevelsen till de som köper våra produkter”, fortsatte han.

I nuläget är mycket lite känt om Motorolas uppföljare till förra årets Moto X. Enligt ryktena kan modellen få namnet Moto X+1, och det talas om att luren ska släppas i slutet av sommaren. Efter Sunis uttalande kan vi dock räkna med att mjukvaruupplevelsen kommer att vara lik den som Moto X erbjuder.

Källa