https://www.mobil.se/nyheter/nasta-galaxy-fold-kan-fa-selfiekamera-under-skarmglaset
567727
Nyheter
Rykten från branschkällor i Sydkorea

Nästa Galaxy Fold kan få selfiekamera under skärmglaset

Dagens Galaxy Fold.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2019-10-18_kl._09.04.56.png?itok=cZS5ZVnh', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2019-10-18_kl._09.04.56.png?itok=ztco0z0H', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2019-10-18_kl._09.04.56.png', w: 765, h: 459, title: 'Dagens Galaxy Fold. ' },]
Att Samsung inte är några större fans av sensorpaneler är allmänt känt. Och kanske kan man lyckas undvika konceptet helt och hållet.

Det är onekligen lite lustigt att det kommmit så många rykten om nästa version av Samsungs böjbara telefon i samma veva som den första versionen till slut släppts till försäljning. Det är nästan som om mobilbranschen väljer att vända blad redan innan det första kapitlet är slut. Så sent som häromdagen kom uppgifter om att Samsung kommer att förse en ny version av Galaxy Fold med ett supertunt skärmglas, istället för den plast som används idag och som repas oerhört lätt. Och nu kommer ytterligare uppgifter om banbrytande teknologi som påstås vara på väg med telefonen.

Enligt ”branschkällor” i Sydkorea så ska nämligen nästa Galaxy Fold ha en selfiekamera inbyggd under skärmglaset, något som gör att man kan bibehålla hela skärmytan utan att använda vare sig sensorpanel, pop-up-kamera eller ett kamerahål. Teknologin går under namnet UDC (Under Display Camera, kort och gott) och kameran sägs vara helt osynlig under glaset. Samsung ska redan ha en maskin som kan användas för att ta fram just sådana displayer, närmare bestämt en ny variant av samma maskin som användes för att skala skärmar med kamerahål till telefonerna i årets Galaxy S-serie. Om uppgifterna om såväl skärmglaset som den integrerade kameran i skärmen stämmer så lär vi sannolikt kunna vänta oss en oerhört dyr telefon.