Evan Blass publicerar rendering

Nästa Moto Mod kan bli ett VR-headset

Konceptet med Moto Mods, det vill säga moduler som man kan hänga på vissa av Motorolas (eller Lenovos, om man så hellre vill) smartphones kan komma att breddas i och med nästa Moto Mod. För om läckta uppgifter stämmer så handlar det om ett VR-headset.

Publicerad Uppdaterad

I samma veva som det kommit uppgifter om att nedskärningar på Motorola skulle göra att både Moto Z-telefoner och så kallade Moto Mods befinner sig i farozonen, så har en läcka som tyder på någonting helt annat också dykt upp. Det är den notoriske techläckaren och redaktören Evan Blass som är framme igen och som nu har publicerat en bild på en kommande Moto Mod i form av ett VR-headset på sitt Twitterkonto. ”This is a hell of a Mod… ” skriver Blass, och vi kan inte annat än hålla med, om det nu är en äkta Mod vi ser på bilden och inte en fejkad rendering.

Kallas Virtual Viewer

Namnet på produkten är Virtual Viewer och det finns i nuläget inga officiella uppgifter om någonting liknande från Motorola. Därmed är det förstås svårt att uttala sig om äktheten i bilden, men Evan Blass brukar oftast vara korrekt underrättad när han väljer att publicera något. Om och när Virtual Viewer-Moden släpps så skulle den bli den första Moto Mod som man inte monterar på sin telefon, utan som ens telefon i stället monteras i. 

Motorola har tidigare inte släppt något eget VR-headset, men tillverkarens Moto Z, Z Force och Z2 Force hör alla till de telefoner som är certifierade och fungerar tillsammans med Googles VR-headset Daydream. 

Källa