Allt fler tittar i mobilen

Netflix överväger mobilvänliga filmer

I stora delar av världen avnjuter Netflix-användarna filmer och tv-serier primärt på mobila enheter.

Streamingjätten har planer på att skapa specialversioner av sitt egenproducerade material, som är bättre anpassat för konsumtion på små skärmar.

Publicerad Uppdaterad

De flesta – för att inte säga alla – filmer och tv-serier är anpassade för att avnjutas på större skärmar som tv-apparater. Men i och med att allt fler använder streamingtjänster på sina mobila enheter, så lämnar upplevelsen av materialet ofta en del i övrigt att önska. Till exempel kan små detaljer lätt försvinna på en liten skärm. Men Netflix överväger nu att skapa specialversioner av sina egenproducerade filmer och tv-serier, något som ska göra upplevelsen mer omslutande och anpassad till hårdvaran. Det har streamingjättens produktchef Neil Hunt nu avslöjat. 
Bland de idéer som cirkulerar på Netflix finns tankar om att använda alternativa tagningar och vinklar när man anpassar materialet för en mindre skärm. 
”Det är inte omöjligt att man skapar en huvudversion och sedan lanserar en alternativ version för mobiler” säger Hunt. 
Några långt framskridna planer handlar det dock inte om. Det hela befinner sig ännu på idéstadiet, och Netflix hävdar att man ska utvärdera saken under ”de närmaste åren”. 

Även om merparten av användarna i både USA och Europa fortfarande ser Netflix på en tv, så är situationen annorlunda på de flesta andra håll. Netflix finns i dag i över 190 länder, och på en global nivå så används tjänsten faktiskt primärt på mobila enheter.

Källa