Nokia sjunker

Nokia har drabbats av dykande försäljningssiffror

HMD Global lyckades få det finska slagskeppet att hålla sig ovan ytan när de tog över, men den senaste tiden har man återigen börjat tappa bäringen och det ser mörkt ut för varumärket Nokia.

Publicerad Uppdaterad

Varumärket Nokia var rätt illa ute när HMD Global tog över och började marknadsföra deras telefoner. Antalet sålda enheter gick från väldigt låga nivåer till flera miljoner under bara ett år (2017), sedan dess har Nokias säljsiffror legat på ungefär samma siffror sedan dess. Men förra året började något hända igen. Siffrorna tippade neråt och man tappade försäljning varje kvartal (utom det andra kvartalet 2019). Det första kvartalet i år var det sämsta sedan HMD Global tog över, försäljningen sjönk med 45,2 procent jämfört med samma period förra året. 

Visserligen har coronapandemin satt sina spår i försäljningen, men den började inte påverka försäljningen i Europa förrän senare, så det är inte den enda bakomliggande orsaken till deras fall. Det kan däremot hinta om att det andra kvartalet under 2020 kommer att se ännu dystrare ut. 

Källa