https://www.mobil.se/nyheter/nokia-n950-bara-f-r-utvalda-utvecklare
475130
Nyheter
Video: Meego med tangentbord

Nokia N950 - bara för utvalda utvecklare

Innan N9 lanserade kom vid flera tillfällen uppgifter om att Nokia höll på att ta fram en tangentbordsmobil med Meego. Det har nu visat sig vara tidig versioner av N950, en modell som bara vissa utvecklare får tillgång till.

På Nokia är man inte särskilt intresserade av att prata om N950, kanske för att inte dra på sig fler klagomål än man redan fått från utvecklare som inte valts ut för att få ett exemplar av N950. Man förnekar inte att modellen finns, men på Nokias officiella webbplatser finns det få tecken på att den överhuvudtaget existerar. Ett undantag är en textfil på Nokias utvecklarsajt där man beskriver skillnaderna mellan konsument-modellen N9 och utvecklar-modellen N950.

Förutom den uppenbara skillnaden att N950 har ett qwerty-tangentbord som kan skjutas ut har Nokia valt att förse N950 med en enklare (och billigare) skärm av tft-typ. Upplösningen är densamma men eftersom telefonen inte har samma prestanda som N9 har den också ett långsammare gränssnitt. Även om man skulle värdera ett fysiskt tangentbord högre än skärm och prestanda är N950 inget alternativ för vanliga användare.

 - Den kommer inte att köpa och alla utveclkare kommer inte att få tillgång till den heller, säger Klas Ström på Nokia till Mobil.se.

Webbplatsen Mobilenet.cz har kommit över ett exemplar och har fotograferat den tillsammans med N9. Man har även spelat in videoklippet nedan.