Systemuppdateringar

Nu börjar Galaxy S8 få Android 8.0

Efter en längre tids betatestande börjar Samsung nu uppdatera Galaxy S8 till Android 8.0 Oreo.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har inte varit snabba med att uppdatera till Android 8.0, men möjligen omsorgsfulla. Systemversionen som kommer med Samsungs tillägg Samsung Experience 9.0 har betatestats sedan november, och betaprogrammet förklarades avslutat i mitten av januari.

Efter betaprogrammet meddelade Samsung att betatestarna skulle få den officiella versionen av Android 8.0 Oreo till Samsung Galaxy S8 en dag innan alla andra som ett litet tack för hjälpen. Den dagen var tydligen i går, för då började betatestare enligt galaxyclub.nl rapportera att de fått den officiella systemversionen, vilket borde innebära att den borde skickas ut till övriga användare av telefonen från och med i dag.

Den här typen av uppdatering brukar gå ut i etapper för att inte överbelasta servrarna, och dessutom har vi inget officiellt besked om uppdateringen är klar även i svensk språkversion, så räkna inte med att hitta den när du söker efter uppdateringar på din mobil redan i dag. Det gjorde i alla fall inte vi på vår S8. Än så länge har vi bara hört om betatestare som fått uppdateringen.

Bland nyheterna i systemuppdateringarna finns bland annat möjligheten att visa bild-i-bild, tangentbordet har fått nya teman och ett nytt verktygsfält, du kan själv ställa in kantbelysningen, edge lightning, i olika färger, inklusive regnbågsfärger, du kan skapa privata, skyddade fotoalbum i galleri-appen, notifieringar kan nu snoozas, så att du tar bort dem för stunden men får tillbaka dem senare, och mappar kan nu ges olika färg, så att du kan färgkoda dem efter innehåll.

Har du fått Android 8.0-uppdateringen till S8 ännu? Skriv och kommentera!

Källa