https://www.mobil.se/nyheter/nu-far-aven-waze-stod-for-google-assistent
567128
Nyheter
Mindre trafikfarlig rapportering

Nu får även Waze stöd för Google Assistent

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/wejzzz.png?itok=uWPZyXKN', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/wejzzz.png?itok=2NZGSAmK', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/wejzzz.png', w: 1151, h: 683, title: ' ' },]
Google försåg sin karttjänst Google Maps med stöd för Google Assistent tidigare i år. Och nu väljer man att gå vidare med stöd även för sin andra trafik- och navigations-app, Waze.

Waze är det självklara valet för många som bilpendlar på daglig basis, primärt till följd av crowdsourcingkonceptet och möjligheten att rapportera in hinder och faror på vägen. Appen – som från början togs fram av israeliska utvecklare och senare köptes av Google 2013 – har på senare tid lånat ut en hel del funktionalitet till Google Maps. Men nu förser Google även Waze med en av sina många trevliga finesser, närmare bestämt AI-assistenten Google Assistent. Till en början enbart för engelsktalande användare och dessutom bara på Android. 

Den stora fördelen med Google Assistent i Waze är förstås att man därmed kan rapportera hinder och faror utan att paradoxalt nog behöva agera trafikfarligt genom att knappa på telefonen (eller på Android Auto-displayen, för den delen). Det går förstås även att be appen om hjälp med navigation på olika sätt, till exempel genom att be den undvika avgiftsbelagda vägar eller visa alternativa rutter.