Hue blir smartare

Nu får Philips Hue stöd för Matter

En uppdatering som lägger till stöd för smarta hem-standarden håller på att rulla sut.

Företaget Signify, som ligger bakom smarta hem-prylarna Philips Hue, har nu börjat rull ut stödet för den standarden Matter. Hue Bridge kommer att uppdateras automatiskt i bakgrunden, varefter Philips Hue-produkter kommer att kunna kontrolleras från valfri kontroll-app som kan hantera Matter-enheter.

För Hue Bridge-ägare som enbart kontrollerar Philips Hue-lampor via Apples Home-app eller Hue-appen förändras ingenting med uppdateringen. Användare som äger tredjepartslampor med Matter-stöd och har Iphone och Android-enheter kommer däremot att kunna konfigurera och styra dessa tillbehör via Hue Bridge. Det kräver dock att man även har en Matter-router, till exempel en Apple TV 4K, Apple TV HD (fjärde generationen), Apple Homepod eller Homepod mini.

I Hue-appen går det att lägga till andra Matter-kompatibla enheter genom att gå till Inställningar / Smart Home-skärmen och trycka på plustecknet.

Uppdateringen håller som sagt på att rullas ut, men eftersom det inte kommer till alla samtidigt kan du behöva vänta innan det dyker upp.