Google Gemini har fått en Android-app

Nu kan användare byta Google Assistant i telefonen mot Google Gemini (tidigare Google Bard)

Google Gemini, tidigare Google Bard, tar över efter Google Assistant

Nu har Googles AI-verktyg Bard, som numera kallas Google Gemini, fått en egen Android-app och användare kan välja att den helt ska ersätta Google Assistant i Android-mobiler. IOS-användare får tillgång till Google Gemini via Google-appen i Iphone.

Publicerad Uppdaterad

Vad som kan vara en början till Google Assistants död har inletts. Google Bard har blivit Google Gemini och det finns nu en Android-app som ger dig tillgång till detta Googles nya AI-verktyg. Den som laddat ner appen, som än så länge inte finns tillgänglig i Sverige, kan välja att låta Gemini ersätta telefonens Google Assistant. 

Hej Google Gemini

Aktiveringsfrasen “Hey Google” kommer fortsatt vara densamma och du kan fortfarande välja att ha kvar Assistant eftersom ala funktioner från den tjänsten ännu inte finns integrerade i Google Gemini. Tanken från Googles sida är dock att Gemini framöver ska kunna allt Assistant kan och mer än så. Det ser alltså ut som nedmonteringen av Google Assistant startat. 

Iphone-användare får ingen Gemini-app, utan kan få tillgång till Geminis funktioner genom den vanliga Google-appen. Utrullning av Gemini sker i USA med start från och med idag och på fler marknader och även på japanska och koreanska med start under nästa vecka. Något datum för svenskt stöd finns ännu inte.