Mer än fördubbling

Nu kan du spara 50 000 låtar i Google Play Musik

Googles musiktjänst Play Musik låter dig spara dina MP3-filer i molnet. Nu höjer Google potten för hur många låtar som kan sparas rejält.

Publicerad Uppdaterad

Här i Sverige har förmodligen Spotify en förkrossande marknadsdominans när det kommer till strömmande musik, men Googles konkurrerande tjänst Play Musik har ändå ett par fördelar. En av dem är att du kan ladda upp egna musikfiler som MP3:or i molnet.

Nu finns ju redan det mesta som gjorts de senaste 20 åren i molnet att strömma, men om du har sällsynta skivor, egna inspelningar, eller rent av Taylor Swifts 1989 och vill ha en backup i molnet och samtidigt kunna lyssna på dem i såväl mobil som på dator är Google Play Musik ett intressant alternativ.

Låtarna kan sparas som MP3:or i 320 kbit/s bitrate, och tidigare har Google låtit dig spara upp till 20 000 låtar i molnet. Nu höjer man alltså potten rejält och tillåter att du sparar upp till 50 000 låtar. Enligt Google ska användarna mötas av ett meddelande om att utrymmet utökats i Google Play Musik, men det verkar som svenska användare redan nu har fått det extra utrymmet utan att något särskilt meddelande skickats ut.

För de allra flesta användare är säkert redan 20 000 låtar mer än nog, men för undertecknad var det en uppdatering i rättan tid:

Källa