Skydda din adress

Nu kan Hitta.se varna dig för kriminella med Adresslarm

Nu får du möjligheten att få ett meddelande om någon folkbokför sig på din adress.

Publicerad Uppdaterad

Ett tjuvknep som kriminella använder är att folkbokföra sig på en adress där de inte bor, och detta är idag möjligt att göra utan att den eller de personer som bor på adressen informeras om att de har fått en ”inneboende”. Finansminister Elisabeth Svantesson har efterfrågat en funktion hos Skatteverket som gör att det blir svårare för brottslingar att folkbokföra sig på andras adresser, men nu har söktjänsten Hitta.se lanserat det man kallar för Adresslarm.

I ett pressmeddelande säger Hitta.se:s VD Niklas Grawé att ”Vi har haft liknande tankegångar och jobbat på den här lösningen ett tag sedan det här med att skriva sig på andras adresser blev ett nytt fenomen i gängkrigen. Nu är produkten äntligen redo att lanseras och det känns verkligen bra att vi kan möta det stora behov som finns just nu för den här tjänsten.”

Adresslarm är en kostnadsfri tjänst som meddelar via sms om någon skriver sig på samma adress som användaren, så att det går att kontakta Skatteverket och Polisen innan det hinner hända något.

För att använda tjänsten besöker man hitta.se:s hemsida antingen med datorn eller mobilen, och loggar in med mobilt BankID.