Utlovade funktionen nu på plats

Nu kan nya smartklockan Fitbit Sense även ta ditt EKG

Som utlovat kan Fitbits smartklocka Sense nu ta EKG även här i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Fitbit Sense hade redan innan den fick möjlighet att ta EKG en lång rad olika sensorer för att ha koll på din hälsa. Utöver de självklara för puls och GPS för till exempel löpträning eller annan fysisk aktivitet kan Fitbit Sense mäta hudens temperatur och avgöra hur stressad du är genom att helt enkelt känna av svettdroppar i huden. Det här mäter du genom att lägga handflatan över skärmen på klockan så att du täcker alla klockans hörn. En snabbmätning tar två minuter och när den är klar signalerar klockan det genom att den vibrerar. Fitbit Sense kan även mäta blodets syresättning, något som var en av nyheterna i nya Apple Watch series 6 som nyligen lanserades.

Så funkar det att ta EKG med Fitbit Sense

Det är alltså dessa sensorer i Fitbit Sense vi redan nämnt som nu får sällskap även av möjligheten att ta EKG. För att testa behöver du som har en Fitbit Sense ladda ner en app kallad just EKG. Det gör du via Fitbit-appen i mobilen och när du laddat ner appen där dyker den upp bland de övriga apparna på klockan.

Ett tryck på EKG-appen i klockan instruerar dig att hålla med två fingrar i vardera hörn av klockans ram och sedan tar det 30 sekunder innan du får ditt testresultat.