https://www.mobil.se/nyheter/nu-slapps-android-betan-av-fortnite-for-allmanheten
566034
Nyheter
Omåttligt populära spelet äntligen tillgängligt

Nu släpps Android-betan av Fortnite för allmänheten

Nu krävs det inte längre någon inbjudan om man vill spela Fortnite på Android. Spelet är fortfarande i beta-stadiet, men kan nu spelas av alla vars enheter klarar hårdvarukraven.

Om det finns något spel som har dominerat under 2018 så är det förstås Fortnite. Titeln är världens i särklass mest spelade för närvarande, och spelet har gjort sig känt för att finnas på i princip alla möjliga (och vissa nästan omöjliga) plattformar. Men Android har varit ett stort och märkligt undantag. En betaversion släpptes först under sommaren, och den var till en början dessutom exklusivt förbehållen användare med Samsungs Galaxy Note 9-telefon. Som om inte det vore nog har det även krävts en inbjudan för att få spela på Android. Men utvecklaren Epic Games har nu till slut lättat på sina restiktioner och öppnat upp betan för alla som vill ha den. 

Krävs nyare telefon 

Förutom att Epic Games rekommenderar att enheten man kör spelet på är rustad med Android 8 eller senare, så krävs en förhållandevis kraftfull mobil enhet också. Det behöver inte vara det allra senaste flaggskeppet, men man bör röra sig någonstans i trakterna kring Galaxy S7, Oneplus 5, LG G5 eller nyare. En fullständig lista över kompatibla enheter hittar du här