Nr 2 av många

Ny beta visar fler förändringar i Android 12

Google arbetar för fullt med att färdigställa Android 12 och den nya utvecklarbetan avslöjar en del framsteg.

Publicerad Uppdaterad

Vi har sedan tidigare tittat närmare på såväl de stora nyheterna i Android 12 som Google presenterade dem som installerat första betan på en Android för att testa själva (PLUS-artikel). Nu har Google släppts beta 2 av Android 12 och här hittar vi bland annat en ny kontrollpanel för personlig integritet där du ska kunna hantera vad appar har tillgång till och hantera kamera- och mikrofonbehörigheter på systemnivå. 

En av de stora nyheterna i Android 12 är det nya gränssnittet som i hög grad kan anpassas efter vad du föredrar, till exempel så färgerna anpassar sig efter vilken bakgrundsbild du valt och det här tycks även inkludera ikonerna, för ett flertal av Googles egna appar har man hittat ikoner med färgtema.

Betan som nu släpps visar även nya animationer när du stänger en app, men som vi nämnt tidigare är det här fortfarande en mycket tidig version av systemet med långt ifrån de ens grundläggande nyheterna implementerade. Så trots att det finns möjlighet att installera betaversionen på en rad olika telefoner nu är det inget som rekommenderas för den som faktiskt behöver använda sin telefon och vill att det ska fungera för dagligt bruk.

Källa