Galaxy S22 kan få samma processor globalt

Ny Exynos lanseras 19 november – men alla S22 kan få Snapdragon 898

Tidigare Samsung-anställd hävdar att S22-serien får Snapdragon globalt. Samtidigt har Samsung officiellt gått ut med ett lanseringsdatum för nästa Exynos-chipp.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har haft för vana att växla mellan att använda Qualcomms Snapdragon-processorer och sina egen Exynos-processorer i sina telefoner även inom samma modell beroende på i vilket område försäljningen ska ske.

Nu hävdar dock nederländska teknikbloggen LetsGoDigital, baserat på ett uttalande från en tidigare Samsung-anställd och numera Youtuber Super Roader att företaget kommer att ändra på det i den kommande Galaxy S22-serien, och att de mobilerna globalt kommer att utrustas med Snapdragon-processorer, närmare bestämt Snapdragon 898. En av anledningarna till beslutet är den rådande kretsbristen.

Annan information som har dykt upp från andra läckare bekräftar delvis Samsungs övergång till Qualcomm-processorer, men säger att en del regioner fortfarande kommer att få Exynos-utrustade telefoner men att det kommer att ske i betydligt mindre omfattning än tidigare. Nu har Samsung även officiellt gått ut med information om att det nya Exynos-chippet ska avtäckas den 19 november. I inbjudan talas det om att lanseringen innebär att "allt förändras" och att lanseringen innebär en titt på vad mobilt spelande och framtidens underhållning ska ge oss. Samsung inledde ett samarbete med AMD för flera år sedan med syfte att tillsammans utveckla ett systemchipp för mobiltelefoner, då med särskilt vässad spelgrafikkapacitet.

Galaxy S22-serien förmodas avtäckas den 8 februari 2022 med en säljstart den 18 februari.