Lansering under nästa år

Ny mobil på gång från Blackberry

Nästa modell från den forne mobilgiganten blir en mellanklasslur, uppger Blackberrys chef i en färsk intervju.

Publicerad Uppdaterad

I höstas gjorde Blackberry en uppmärksammad comeback i och med lanseringen av telefonen Priv, som blev företagets första smarta mobiltelefon med Android ombord istället för deras egenutvecklade operativsystem.

John Chen, Blackberrys vd, berättade nyligen i en färsk intervju med Bloomberg att man planerar att följa upp Priv med en ny lur under 2016. 

Priv-modellen har kritiserats för att vara alldeles för dyr - i USA ligger det rekommenderade priset på 749 dollar.

Till nästa telefon siktar BlackBerry därför på att gå ned i pris, och enligt Chen ska den kommande telefonen vara en så kallad mellanklass-modell. 

Lansering av BlackBerrys nästa mobil väntas ske ”någon gång under nästa år” - mer än så vill John Chen inte avslöja i dagsläget.

I samma intervju uppger Chen föga förvånande att Priv-försäljningen går riktigt bra. I företagets senaste kvartalsrapport framgår att man sålde 700 000 Priv-enheter under den perioden, vilket visar att det är en bit kvar till det mål som vd:n har satt upp för 2016.

I en kommentar till The Verge tidigare i år uppgav Chen nämligen att Blackberry måste sälja minst 5 miljoner enheter nästa år - annars överväger han att lägga ner företagets mobildivision helt och hållet.

Källa