https://www.mobil.se/nyheter/ny-samsung-platta-med-mindre-sk-rm
391387
Nyheter
Surfplatta i mellanstrorlek

Ny Samsung-platta med mindre skärm

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/643830.jpg?itok=kO9MWJlc', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/643830.jpg?itok=Wd3DuuwJ', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/643830.jpg', w: 624, h: 347, title: ' ' },]
Enligt en talesman från Samsung kan det komma en version av Galaxy Tab med 8,9 tum stor skärm inom kort.

De knapphändiga uppgifterna kommer från den koreanska nyhetstjänsten Yonhap News, som hänvisar till ett telefonsamtal med en reperesentant för Samsung. Enligt denne har alltså Samsung en Galaxy Tab med 8,9 tum stor skärm och Android som operativsystem på gång. Surfplattan ska säljas globalt genom operatörer och ska komma under första halvåret i år.

Yonhap News Spekulerar i att plattan kan börja att säljas redan nästa månad, men mer troligt är att den kommer att visas upp då. Plattan hamnar i storlek mellan de 7 tum som den ursprungliga Galaxy Tab har, och 10,1 tum som den platta Samsung visade upp på Mobile World hade.

Det framgår inte om den nya mellanstora Galaxy Tab kommer att få version 3.0 av Android eller kommer att få nöja sig med en äldre version. Det finns ännu inga bilder på den nya plattan, bilden ovan visar Tab 10.1.