1
1
https://www.mobil.se/nyheter/ny-svensk-sjalvforsvarsspray-larmar-aven-via-mobilapp
570228
Nyheter
falskt
Oväsen, färg och positionering

Ny svensk självförsvarsspray larmar även via mobilapp

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/plegium.jpg?itok=qaHGGiSN', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/plegium.jpg?itok=cIaZJHeH', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/plegium.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Svenska Plegium släpper försvarsspray med app-stöd.

Olika typer av spray som används för självförsvar har funnits länge. Nu har det svenska företaget Plegium vidareutvecklat konceptet med vad man kallar en smart försvarsspray, där det smarta är att sprayflaskan kan kopplas till en app i mobiltelefonen. Om sprayflaskan behöver användas kommer appen att skicka ut ett meddelande till upp till fem förprogrammerade personer och berättar då att flaskan har ”utlösts”, vems flaska det är, en kartposition med koordinater för var den har använts samt ringer upp personerna så att de finns med på telefon.

Själva sprayen består av en kraftigt ögonirriterande mentolspray som dessutom innehåller både röd färg och UV-färg för att distrahera och potentiellt även identifiera en angripare. Själva flaskan innehåller även en inbyggd siren på 130 db och en strobelampa, där bägge aktiveras när flaskan används.

Plegiums smarta försvarsspray fungerar med Ios och Android, kostar 400 kronor för en flaska och dess inbyggda batteri ska hålla i fyra år.

Källa