Annons

Lumia Black är här

Ny uppdatering nu till Nokia Lumia

Uppdateringen Nokia Lumia Black har skickats ut till användare av Nokias Lumia-telefoner. Vi har uppdaterat en Nokia Lumia 1020 för att testa de nya funktionerna.

Publicerad Uppdaterad

Det är en omfattande uppdatering som Nokia nu börjat distribuera till Lumia-användare världen över. Med Nokias starka fokus på foto handlar en hel del om kamerafunktioner, men det finns även en hel del andra funktioner som tillkommit. Uppdateringen är tillgänglig för alla Nokias telefoner med Windows Phone 8. Appmappen är en ny funktion som gör att du kan få plats med fler appar på din startskärm. Genom att skapa olika appmappar kan du gruppera appar och på det sättet slippa få en så lång startsida att alla dina favoritappar får plats. Uppdateringen Lumia Black innebär även att telefonerna får stöd för lågenergi-bluetooth, en förbättrad snabbkollsskärm som kan ge dig aktuell information och en uppdaterad version av Nokia Beamer som gör att du trådlöst kan visa inte bara bilder på en annan större skärm utan även presentationer och andra dokument.


Microsoft bidrar med en del uppdateringar som en del i Lumia Black och dit hör bland annat skärmrotationslås, individuella ringsignaler per kontakt och möjligheten att avsluta appar genom att trycka på ett kryss i multitasking-vyn.

Nokia Appmappen

Flera fotonyheter
De största fotonyheterna får den som har en Nokia Lumia 1020 och den telefonen har nu stöd för foto i råformat samt har även fått förbättrade algoritmer som bland annat ska ge mindre brus i dina bilder. Bland apparna som Nokia själva gör finns Nokia Refocus och Nokia Camera (som kombinerar funktionerna från Nokia Pro och Nokia Smart-kamerorna i en app). Dessa appar har dock varit tillgängliga sedan tidigare. Ny i sammanhanget är appen Nokia Storyteller som lanserades i samband med att Nokia släppte Lumia 1520, men den appen finns alltså tillgänglig nu även för andra Lumia-modeller.

Nokia Lumia Black foto

Uppdateringen Lumia Black skickas inledningsvis ut till Lumia 1020 och Lumia 925, men ska komma även till övriga modeller under de kommande veckorna. Telefonerna söker själva efter uppdateringar, men vill du manuellt kolla om uppdateringen finns tillgänglig för din telefon kan du göra det i menyn under Inställningar, System, Telefonuppdatering.