Begränsad tillgång och magisk laddning

Nya detaljer om Moto 360

Det har framkommit en hel del nya detaljer om Moto 360, några dåliga, några magiska och så en titt på hur Motorola själva tänkte med klockan.

Publicerad Uppdaterad

Moto 360 är utan någon större konkurrens den snyggaste Android Wear-enheten som utannonserats hittills och mycket möjligt den snyggaste smarta klockan vi sett hittills. Nu har det framkommit en del detaljer kring den kommande klockan.

Det tråkiga är att konstruktionen inte verkar vara helt enkel att snickra ihop, vilket kommer göra att klockan kommer att lanseras i ett ganska begränsat antal när den väl släpps. Antagligen innebär det att klockan enbart släpps i USA till att börja med, men om den komplicerade konstruktionen är något som kommer att hålla i sig eller ej återstår att se.

En del av det komplicerade kan vara själva laddningen, som lite beroende på vem du frågar beskrivs som allt från hemlig till magisk. Efter en frågestund på Google Hangouts lämnades fler frågor än svar kring själva laddningen eftersom det saknas en synlig laddkontakt på enheten. Antagligen rör det sig om en smidig trådlös laddning, men vissa spekulerar i om det kanske kan röra sig om kinetiskt laddning, alltså via rörelse.

Slutligen har The Verge snackat lite med chefdesignern bakom skapelsen, Jim Wicks. Inga egentliga detaljer kavlas ut, men det pratas bland annat om formen på klockan. Konsumenter (vanliga sådana, inte vi mobilnördar) reagerar oftast med ett ”ehhh” när en fyrkantig klocka visas upp och det är strunt samma hur tunn eller platt den görs eller vilka funktioner som finns inbyggda om potentiella köpare inte kan komma förbi det där ”ehhh”-stadiet. Helt klart läsvärt om du är intresserad av klockan.