Utmärkt för enheter med Snapdragon 2100

Nya funktioner för batteribesparing i kommande Wear OS-version

Google rullade alldeles nyligen ut en uppdatering av Wear OS, men redan nu kommer information om nästa stora uppdatering. Och den kommer inte minst att innehålla funktioner som kan förlänga batteritiden.

Publicerad Uppdaterad

Batteritiden på Wear OS-enheter har varit något av ett sorgebarn för både Google och hårdvarutillverkarna. Qualcomms nya wearable tech-chipp Snapdragon 3100 har i stor stycken löst problemen, men de flesta enheter som finns på marknaden har fortfarande det till åren komna Snapdragon 2100-chippet under skalet. Varenda liten detalj som kan spara batteri är således välkommen, och precis det är vad som bland annat utlovas i nästa stora Wear OS-uppdatering som kallas Sytem Version H. 

Aktiverar batteribesparing automatiskt

Till att börja med har man gjort en uppdatering av funktionen för batteribesparing, som innebär att enheten aktiverar batterisparläget med automatik så fort dess batteri faller under 10 procents laddningsnivå. Dessutom har man gjort så att klockan automatiskt går in i viloläge om den varit inaktiv i 30 minuter. Utöver det så ska uppdateringen även innehålla en del andra smarta förbättringar, bland annat att det blir enklare att både stänga av och starta om sin Wear OS-enhet. Exakt vilka enheter som kommer att få uppdateringen har man ännu inte klargjort. 

Källa