Annons

Första tecknet på att Samsung ger upp sin VR-plattform

Nya Galaxy Note 10 saknar stöd för Gear VR

VR har en hel del kvar att bevisa när det gäller det allmänna intresset, och det är på sätt och vis inte helt oväntat att Samsungs nya Galaxy Note 10-telefoner inte har stöd för den koreanska elektronikjättens egna Gear VR-hårdvara.

Publicerad Uppdaterad

Man kan nog inte påstå något annat än att VR-revolutionen har kommit av sig en smula. Det är förvisso fortfarande ett intressant område i diverse underhållningsavseenden, inte minst för hardcoregamers. Men den stora massan tycks inte ha omfanat företeelsen med hull och hår, direkt. Och enklare plattformar – som exempelvis Google Cardboard och Daydream eller Samsungs Gear VR – har nästan fallit i glömska. Trots det har Samsung hållit fast vid stöd för Gear VR med sina telefoner, senast med Galaxy S10-telefonerna som lanserades tidigare i år. Men med pinfärska Galaxy Note 10 är det stopp. Ingen av de två nya telefonerna får stöd för Gear VR. Det kan vara ett första tecken på att Samsungs intresse för plattformen har falnat, och kanske till och med att man är på väg att ge upp den. 

Utlovar fortsatt innovation på området

Samsung bekräftar i ett uttalande till sajten Engadget att man slopat stödet för Gear VR med Note 10-telefonerna, men man skriver också att man även fortsättningsvis kommer att ägna sig åt innovation på områdena VR och AR. Exakt vad man menar med det är oklart. Möjligen är man inne på samma spår som Apples vd Tim Cook, det vill säga att man tror mer på augmented reality än virtual reality, då det förstnämnda är en mer social och öppen upplevelse, medan VR innebär att man är avskuren från omvärlden. Vilka planer Samsung har för just Gear VR får helt enkelt framtiden utvisa. 

Källa