Nya rykten

Nya rykten om Galaxy Note 3

Nya läckta uppgifter sägs ha svaren på vad vi kan vänta oss i Samsungs Galaxy Note 3.

Publicerad Uppdaterad

Det är sajten Sammobile som har fått uppgifter från vad de kallar för en trovärdig insiderkälla på Samsung angående tredje generationens Galaxy Note. Enligt deras uppgifter kommer vi att kunna vänta oss en mobil med 5,99 tum stor full HD-skärm med liknande tunna ramar som hos Galaxy S4. Detta ska göra att mobilen trots sin skärmstorlek ”bara” blir lika stor som Samsungs Galaxy Mega 5,8. Pixelstrukturen med diamantmönster som används i Galaxy S4 ska även den återfinnas i Note 3.

Kamerans sägs landa på 13 megapixel och på insidan ska det sitta en något upphottad Exynos 5 Octa-modell. Här pratas det fortfarande om big.LITTLE-strukturen med fyra prestandakärnor och fyra strömsnålare kärnor av ännu okänd klockfrekvens, men däremot med så mycket som tre gigabyte arbetsminne. Processorn ska köras tillsammans med en åttakärnig Mali 450-grafikprocessor. Huruvida Samsung kommer att erbjuda sitt eget Exynos-chip i hela världen eller, som i fallet med Galaxy S4, skeppa Note 3 med antingen Exynos eller motsvarande variant från Qualcomm återstår dock att se.

Mjukvarumässigt ska senaste version av Android finnas närvarande från start, 4.3 enligt källan, och Samsungs eget Touchwiz ska ha utvecklats rejält för att dra mer nytta av den stora skärmen i kombination med pekpennan.

Angående böjd display eller ej sägs det vara en fråga om hur pass pålitlig produktionen blivit tills det är dags för massproduktion, men att det inte är något spikat.

Sett till specifikationerna är det inget som direkt verkar otroligt, då Note-modellerna brukar ha en något mer upphottad hårdvara jämföra med S-modellerna som släpps tidigare under året. Vad tror ni? Är det något sånt här vi får se i Note 3 framåt slutet av augusti?

Notera att bilden föreställer Note 2 i brist på annat.

Källa