Nästa flaggskepp

Nya rykten om Galaxy S7 i flera storlekar

En färsk Galaxy S7-läcka tyder på att Samsungs nästa flaggskepp kan komma i storlekar upp till 5,7 tum.

Publicerad Uppdaterad

Nätet kokar av rykten om Galaxy S7, en telefon som många spekulerar i att Samsung ska lansera i anslutning till mässan Mobile World Congress, som går av stapeln i slutet av februari.

Koreanska sajten ET News har nyligen publicerat uppgifter om att Samsungs nästa prestandalur ska släppas i två olika modeller: Dels en "standard-version" av S7:an med en platt skärm på 5,2 tum, dels en annan variant - "S7 Edge" - med en krökt 5,5-tumsskärm.

Under helgen har det dykt upp ny förhandsinformation som tyder på att Samsungs nästa flaggskepp faktiskt kan komma att lanseras inte i bara två utan tre olika storlekar.

Informationen i fråga utgörs av en läckt skärmdump, som visar specifikationerna för en okänd Samsung-enhet utrustad med en 5,7-tumsskärm (2560 x 1440 pixel), ett Snapdragon 820-chipp, 4 gigabyte i ram-minne och en 12-megapixelskamera, skriver SamMobile.

Som jämförelse kan nämnas att Samsungs nuvarande topptrio i produktportföljen - Galaxy S6, Galaxy S6 Edge och Galaxy S6 Edge Plus - kommer med skärmar på 5,1 respektive 5,7 tum.

Källa