1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nya-uppgifter-mojligt-mata-blodets-syrehalt-med-apple-watch-6
568987
Nyheter
falskt
Mer än bara puls

Nya uppgifter: Möjligt mäta blodets syrehalt med Apple Watch 6

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/bloodoxygen.jpg?itok=3DwRmcP8', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/bloodoxygen.jpg?itok=zzAMgc4p', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/bloodoxygen.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Snart kan du utöver puls även mäta syrenivån i blodet.

När Apple Watch 6 lanseras senare i år kommer den bland annat att kunna mäta bärarens syrenivå i blodet, enligt uppgifter från Digitimes.

Det är programkod i Ios 14 som tyder på att Apple arbetar med funktionen att kunna mäta mängden syre i blodet och larma om nivåerna sjunker till nivåer som inte är hälsosamma. Det som däremot inte framgår av den upptäckta programkoden är om funktionen enbart kommer att finnas i Apple Watch 6-enheter eller som en del av en Watch OS 7-uppdatering. Sensorerna i Apple Watch har haft den teoretiska möjligheten att mäta syrenivåer ända sedan 2015, men av orsaker som aldrig har avslöjats har funktionen aldrig aktiverats.

Andra förbättringar i Apple Watch 6 sägs även inkludera högre prestanda, förbättrad kommunikation via WiFi samt att den ska tåla vatten bättre.

Apple Watch hälsoövervakning kommer även bland annat att omfatta registrering av sömn, pulsmätning och möjligheten att upptäcka förmaksflimmer. Sömnmätningen är en del av uppdateringen till Watch OS 7 som Apple presenterade tidigare i år och som nu betatestas.

Källa

Ämnen