Två nya eror

Officiella: Nya Sonos Era 300 och Sonos Era 100 ersätter Sonos One

Sonos har lanserat sin nya generation smarta högtalare. Era 300 är den mer avancerade och dyrare av de två med rumsligt ljud medan Era 100 är billigare och ersätter gamla Sonos One.

Publicerad Uppdaterad

Era 300 med ett riktpris på 6000 kronor har Dolby Atmos-stöd och sex högtalarelement som riktar ljudet i nästan alla riktningar, såväl höger och vänster samt uppåt och framåt. Era 300 är Sonos första högtalare som leverera multikanals surroundljud och den kan parkopplas som bakre högtalare i ett hemmabiosystem. 

Era 100 för 3400 kronor är lite större än den Sonos One som är föregångaren och det har samtidigt fått uppdaterade funktioner. Dubbla diskanthögtalare skickar ut ljud åt hger och vänter och Era 100 kan även parkopplas med en annan Era 100 för stereoljud. Precis som Era 300 kan den anävndas i par även i ett hemmabiosystem. Samtidigt som dessa högtalare släpps meddelar Sonos att de inför stöd i Era 300 för Apples rumsliga ljudteknik Spatial Audio från och med 28 mars. Även Sonos Arc och Sonos Beam gen 2 får stödet.

Båda högtalarna har nya sätt att styra musiken med ett nytt volymreglage och de har även stöd för Apple Airplay 2 och bluetooth. 

De går båda att förbeställa redan nu och släpps till försäljning från 28 mars.