https://www.mobil.se/nyheter/offline-l-sning-f-renklas-i-chrome-f-r-android
563360
Nyheter
Mer populärt än man kan tro

Offline-läsning förenklas i Chrome för Android

Nu är det betydligt enklare att ladda hem artiklar för läsning i offline-läge.
Den som har begränsad eller sporadisk uppkoppling – eller som för all del bara är rätt och slätt ekonomisk – vill förstås kunna ladda hem och ta del av webbinnehåll i offline-läge. Och nu har Google gjort slag i saken och gjort den processen betydligt enklare för den som kör Chrome på Android.

Inte mindre än 45 miljoner webbsidor laddas ned för offline-läsning med Chrome varje vecka, hävdar Google. Det i sig är en indikation så god som någon på att man bör göra förfarandet så smidigt som möjligt för användarna. Och det är precis vad Google nu också gjort, åtminstone för den som kör webbläsaren Chrome på Android. 

Tryck extra länge

Lösningen är exceptionellt smidig: Håll nere fingret på den länk du vill spara ned och läsa till senare och valmöjligheten ”Download link” poppar upp i ett separat fönster. Väl nedsparad står allt innehåll som finns på länken att finna i fältet för ny fik, dessutom försett med en speciell ikon som markerar att innehållet är tillgängligt offline. 

Får nedladdningsknapp

Om en sida inte kan visas offline så förses den med en nedladdningsknapp som gör att innehållet tankas hem så fort telefonen får internetuppkoppling. På så vis kan man åtminstone spara ned länken och slipper komma ihåg den själv. Den nya funktionaliteten finns i den senaste versionen av Chrome för Android.