Annons

Klocka med telefon

Omate kommer till Sverige

Crowdfunding-succén Omate visar upp sig i Barcelona. Och de har goda nyheter för oss svenskar.

Publicerad Uppdaterad

Omate är nästan en lika vansinnig historia som Pebble på crowdfunding-scenen, men den lilla skillnaden att det inte är en smartklocka som slavar mot mobilen utan en fullständig mobil på handleden.

Omate själva verkar väldigt glada över succén när vi besöker deras monter och känner väl till att det var många svenskar som stöttade projektet. För vår del har de en speciell nyhet, nämligen att de säkrat en distributör i norden som ska ta klockan till vanliga butiker under året.

De klockor vi fick chansen att leka med var både aluminium- och stålmodellen, dock utan alla funktioner aktiverade (mobilnät och mässor med en fantasiljard andra mobilprylar är ingen bra kombination). Så långt vi hann testa är det mycket som påminner om navigeringen i Sonys smarta klocka, fast med ett fullständigt Android på handleden. För att vara en så pass liten enhet gick det ändå hyfsat fort att navigera runt i menyer och appar. Då det rör sig om en så kallad forkad Androidversion saknas dock Google play och Googles andra tjänster, något Omate själva verkar uppenbart ledsna över, men det kanske kan lösa sig framöver (eller via fulhack).

Med alla uppenbara begränsningar som hör en fullständig telefon på handleden till verkar de dock ha fått till en riktigt vettig mobilklocka.