Oneplus 6 tycks vara nära förestående

Oneplus 5T nu slutsåld på flera håll i Europa

Är det någonting som skvallrar om att Oneplus har en ny enhet på gång, så är det när den senaste telefonmodellen börjar betecknas som slutsåld hos tillverkaren själv och hos återförsäljarna. Och med tanke på att det nu kommit rapporter om just det, så lär en Oneplus 6-lansering knappast vara långt borta.

Publicerad Uppdaterad

I Sverige är det nu bara ett fåtal återförsäljare som har Oneplus 5T kvar i lager. Och nere på kontinenten är enheten helt slutsåld på många håll. Det beror sannolikt inte på ett plötsligt superintresse för den kinesiska telefonen, utan snarare på att man slutat leverera nya enheter. Så har Oneplus nämligen gjort tidigare, när en ny enhet står inför lansering. Tvärtemot många andra tillverkare så brukar man nämligen sluta sälja föregångaren när en ny telefonmodell släpps. I Nordamerika har Oneplus 5T dessutom varit slutsåld sedan länge, och det enda som nu egentligen saknas är ett datum för offentliggörandet av Oneplus 6, något som med stor sannolikhet lär dyka upp inom mycket kort.

Tidigare än väntat

Det finns dock ännu en faktor som kan spela in, och det är att Oneplus hävdar att 5T-enheten sålt slut snabbare än väntat. Därmed föreligger förstås en risk att vi får vänta ett tag till på sexan, men de flesta förhandsrykten har åtminstone pekat på att telefonen kommer att offentliggöras i april, så det handlar i sämsta fall om några veckor. En hel del har redan läckt ut om enheten, bland annat att den kommer att ha ett Snapdragon 845-chipp, 8 GB arbetsminne, 256 GB lagringsutrymme och att den kommer med både en sensorpanel och ett klassiskt hörlursuttag.

Källa