Inte en dag för tidigt

Oneplus 6 blir vattentålig

Kinesiska Oneplus har hittills rätt och slätt struntat i att göra sina telefoner vattentåliga. Men den saken ser det nu ut att bli ändring på med Oneplus 6.

Publicerad Uppdaterad

Det är lätt att glömma bort hur telefonerna var förr, speciellt när vissa egenskaper sakta smyger sig på och blir rena självklarheter med tiden. Vattentålighet är en sådan egenskap. Till en början en smått unik egenskap, förbehållen ett fåtal enheter, men som vi nu nästan tar för givet. Klart man ska kunna använda sin telefon i spöregnet, liksom. Ett stort undantag har dock varit den kinesiska tillverkaren Oneplus, som faktiskt inte släppt en enda vattentålig telefon så här långt. Men en färsk tweet från Oneplus antyder mindre subtilt att man nu tagit sitt förnuft till fånga och gjort den kommande enheten Oneplus 6 vattentålig. 

Presenteras sannolikt i maj

Exakt hur vattentålig enheten blir framgår inte, men man ska åtminstone kunna använda den när det regnar. ”Visst hatar du att du måste sluta använda telefonen när det regnar? Det gör vi också” står det i tweeten som ackompanjeras av ett videoklipp som visar regndroppar som slår emot en yta av något slag. Oneplus 6 kommer sannolikt att offentliggöras i samband med ett event den 5 maj. 

Källa