Vd:n Pete Lau bekräftar

Oneplus 7 får inte trådlös laddning

Trådlös laddning har mer eller mindre blivit en flaggskeppsstandard på mobilsidan under det senaste året. Men kommande Oneplus 7 kommer inte att ha stöd för tekniken.

Publicerad Uppdaterad

Det är i en intervju som Oneplus-vd:n Pete Lau gjort med Cnet som han bekräftar att det inte är aktuellt med trådlös laddning när det handlar om nästa Oneplustelefon, en enhet som sannolikt lär få namnet Oneplus 7.

Det är måhända ingen jätteskräll att just stödet för trådlös laddning uteblir. Oneplus-filosofin har alltid varit att tillhandahålla telefoner med toppspecifikationer, även om man ibland väljer bort vissa finesser för att kunna pressa priset så långt det bara går. Och just trådlös laddning är onekligen en sådan där finess som egentligen inte gör någon våldsam skillnad för användaren. Telefonen måste ju trots allt placeras på en specifik yta för att laddas, och då kan man ju faktiskt lika gärna ansluta en laddningssladd. 

Kan komma i framtiden

Oneplus ligger i övrigt i framkant just på laddningssidan, och erbjuder väldigt gedigen snabbladdning. Och Lau utesluter inte på något sätt att en framtida Oneplus-enhet kan tänkas få trådlös laddning. Han menar dock att dagens trådlösa teknologi inte medger tillräckligt snabb laddning. Oneplus visade aldrig upp Oneplus 7 i samband med Mobile World Congress, men en prototyp finns redan enligt Lau. Den är bara inte redo att visas upp för omvärlden riktigt ännu. Om Oneplus väljer att följa tidigare lanseringsmönster så lär telefonen offentliggöras framåt maj eller juni. 

Källa