Lovande poäng

Oneplus 7 Pro dyker upp på Geekbench – och det ser imponerande ut

Om de resultat som nu dykt upp på benchmarkingsajten Geekbench är korrekta, så tycks onekligen Oneplus 7 Pro bli snabb som en oljad blixt.

Publicerad Uppdaterad

Nej, man ska så klart inte dra alltför stora växlar på ett benchmarktest, speciellt inte om det är utfört redan innan en telefonmodell är lanserad. Dels speglar inte alltid benchmarkresultaten hur det är att använda en telefon i praktiken, dels kan testet ha genomförts med en mjukvarumässigt ofärdig enhet. Men testet av Oneplus 7 Pro som dykt upp på Geekbench är åtminstone en fingervisning om vad vi har att vänta oss, och det är inte utan att man hoppas att den skarpa versionen av telefonen levererar enligt de poäng som redovisas. I så fall blir den nämligen den snabbaste Androidmobilen i världen hittills. 

Spöar Galaxy S10

Telefonen drar ihop 3 526 poäng i single core och hela 11 101 poäng i multi core. Därmed slår den till och med Samsungs nya flaggskepp Galaxy S10 Plus, som är rustad med samma systemchipp (åtminstone på den amerikanska marknaden), närmare bestämt ett Snapdragon 855 från Qualcomm. Tittar vi på IOS-konkurrenterna så når Oneplustelefonen inte riktigt fram, men placerar sig ändå tämligen nära Iphone XS Max, som har 4 797 respektive 11 212 poäng i single- respektive multi core. Det framgår även av benchmarktestet att telefonen som väntat kommer att köra Android 9.0 Pie baserat på Oxygen OS. 

Källa