Bäst skärmar

Oneplus 8-serien har branschens bästa skärmar enligt Displaymate

Skärmtestarna på Displaymate har utsett skärmarna i Oneplus 8-serien till marknadens bästa.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus kommande telefoner i 8-serien har fått utmärkelser redan innan de lanserats på marknaden. Företaget Displaymate, som testar skärmar på mobiltelefoner, har utsett skärmarna på de kommande Oneplus 8-telefonerna till den bästa smartphoneskärmen. Dessa skärmar fick också Displaymates högsta betyg någonsin. Enligt testarna satte eller tangerade skärmarna i Oneplus 8 fler än tio mätrekord i testerna. Även den förra generationen av Oneplus-telefoner fick beröm för sina skärmar så det verkar onekligen som något de är duktiga på. Oneplus köper sedan tidigare sina skärmar av Samsung, likt ett antal andra mobiltillverkare.

Inga detaljer

Displaymate presenterar inga detaljer från sitt test. Eftersom den testade telefonen inte är lanserad ännu kommer de göras offentliga först när telefonen är lanserad. Ser vi på Displaymates senaste tester så fick Samsung Galaxy S20 Ultra utmärkelsen bästa smartphoneskärm senast och satte eller tangerade 12 mätrekord. Note 10 Plus blev även den bäst när den lanserades och slog eller tangerade 13 rekord. Displaymate publicerar vanligen ungefär fem smartphonetester på ett år och de flesta av dessa resulterar i utmärkelsen för bästa smartphoneskärm.

Sedan tidigare har det avslöjats att de minst två enheter som kommer i 8-serien kommer att vara 5G-kompatibla. Skärmmässigt har man sagt att de kommer att ha en högre uppdateringsfrekvens än de 90Hz som föregångarna hade, därför tror många nu att de nya modellerna i 8-serien kommer att ha skärmar med 120Hz i uppdateringsfrekvens. 

Hur de färdiga specifikationerna ser ut får vi se den 14:e april när de nya telefonerna lanseras.