Trådlös snabbladdning

Oneplus lanserar trådlös snabbladdare med mycket kraft

De är bland de sista ut med en trådlös laddare, men det är ganska mycket tryck i Oneplus Warpcharge 30 Wireless.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus är visserligen sena till bordet när det gäller trådlös laddning av sina mobiltelefoner (de flesta tillverkare har haft det ett tag nu), men nu när Oneplus lanserar sin första trådlösa snabbladdare, som de kallar Warpcharge 30 Wireless, så har den mer kräm än många av konkurrenterna.  Oneplus menar själva att de inte tyckte att trådlös laddning var tillräckligt snabb tidigare och därför ville de inte lansera något. Den kommande laddaren  kommer att kunna ladda med 30W. I dagsläget är det främst Huawei med sin nya snabbladdare till P40 Pro med sina 27W som kan komma i närheten. 

Sannolikt kommer det flera snabbladdare som kan generera den typen av laddning framöver. Om man tycker att det är hedervärt av Oneplus att inte lansera något bara för att alla andra gör det, eller om man tycker att hastigheten inte är det viktiga med trådlös laddning, utan smidigheten, ja det är en personlig preferens. 

Trådlöst i 8 Pro

Den kommer lagom i tid för att kunna börja användas med Oneplus 8 Pro som ska lanseras den 14:e. Specarna på de båda kommande mobilerna har läckt vid flera tillfällen och det ser ut som att båda kommer att få Snapdragon 865. Skillnaderna finns bland annat i skärmarna (och storleken) där 8:an får en 6,55 tumsskärm med 2400 x 1080 och 90 Hz, 8 Pro får enligt uppgifterna istället en 6,78 tumsskärm med 120 Hz uppdatering. 

Telefonerna kommer enligt läckan båda att ha varsin huvudsensor med 48 megapixlar från Sony, dock av oliak modeller. Den enklare 8-modellen får sedan en 16 megapixelssensor med vidvinkeloptik och en tvåmegapixelssensor med makrooptik. 8 Pro får istället en 48 megapixlelssensor med vidvinkeloptik, åttamegapixelssensor med teleoptik och ytterligare en kamera med en femmegapixelssensor. 

Promodellen får också ett något större batteri på 4510 mAh istället för det 4300 mAh som 8:an får. Det är dessutom enbart Pro-modellen som ska få stöd för trådlös laddning. Oneplus lanserar sina nya telefoner den 14:e april.

Källa