Annons

Nya samtalstjänster

Operatören Fello inför wifi-samtal och VoLTE

Möjligheten till både wifi-samtal och VoLTE gör det möjligt att ringa samtal i flera olika miljöer. Operatören Fello kommer numera att erbjuda båda dessa tjänster till alla sina kunder.

Publicerad Uppdaterad

Operatören Fello har meddelat att deras kunder kommer att få möjlighet att använda både VoLTE och wifi-samtal inom kort. Det här innebär till exempel att man kan kunna ringa även om man saknar täckning (men har wifi) men också kunna surfa i full hastighet under ett pågående samtal. VoLTE innebär i princip att du ringer via 4G-nätet, vilket ger en bätttre ljudkvalitet på samtalet. Fello är sena med att aktivera dessa tjänster och Tre slog till exempel på wifi-samtal redan 2016, Telia 2017 och Telenor 2018. Idag är i stort sett bara Telenors systervarumärke Vimla, efter Fellos lansering nu, den enda operatör som inte erbjuder wifi-samtal.

Funktionerna slås på löpande för operatörens kunder och de uppger att allt ska vara klart under december månad. Som kund får du ett meddelande när ditt abonnemang har fått de nya tjänsterna aktiverade. För att få tillgång till de nya tjänsterna behöver du starta om din telefon när flytten har skett. Skulle tjänsterna ändå inte komma igång rekommenderar Fello att du stänger av wifi-funktionen och startar om telefonen igen. De meddelar också att du inte behöver något nytt sim-kort och det kostar inget extra. De nya tjänsterna ingår i alla deras abonnemang, men din telefon behöver ha stöd för 4G. VoLTE-samtal kommer heller inte att påverka din surfpott.