Vågar vara annorlunda

Oppo Find X3 Pro nu officiell – Nyskapande

Mikroskop-kamera, påkostad skärm och fantasifull design.

Publicerad Uppdaterad

Tillverkaren Oppo finns tillgängliga i en rad olika europeiska länder även om de inte har någon riktig distribution i Sverige ännu. Deras nya telefon Oppo Find X3 Pro är hur som helst intressant ur en rad olika synvinklar. Det handlar om ett riktigt flaggskepp med Snapdragon 888 och som dessutom briljerar med bland annat kamera, skärm och en nyskapande design.

Mikroskopkamera

Kamerorna hör förmodligen till de allra mest intressanta, så vi börjar med dom. Oppo Find X3 Pro har fyra kameralinser på baksidan och dubbla Sony IMX766-sensorer, varje på 50 megapixel. Huvudkameran kompletteras med en ultravidvinkel som har 110 graders synfält. Faktum är att Oppo själva kallar detta för att telefonen har två huvudkameror. Dessutom finns en telelins som ger två gånger optisk zoom och den fjärde kameran fungerar som en typ av mikroskop och används alltså för att ta extrema närbilder på nära håll. Den kameran kan ge sextio gångers förstoring och bland exemplen vi får se finns extrema närbilder på fjärilens vingar. 

Skärm och design

Skärmen i telefonen är också något Oppo prioriterat högt, kanske för att de just ska ge rättvisa åt de bilder du tagit. Telefonen har en 6,7 tum stor Amoled-skärm med hög upplösning på 1440 x 3216 pixel, dynamisk uppdateringsfrekvens upp till 120 hertz och med integrerad fingeravtryckssensor. Oppo påtalar särskilt att färgåtergivningen ska vara något extra och att skärmen kan visa 1 miljard olika färgtoner, precis lika många som kamerorna kan reproducera.

Designen av Oppo Find X3 Pro är iögonfallande och sammanfattas bäst i orden glas och avrundade former. Kameramodulen omringas av särskilt tydliga böljande former och det går igen även i resten av telefonens design. 

I övrigt levereras telefonen med 12 GB arbetsminne och 256 GB lagring. Oppo Find X3 Pro är vattentålig och certifierad enligt IP68.

Batteriet består av två separata batterier för att möjliggöra snabbare laddning och de är på totalt 4500 mAh med stöd för 65W laddning samt 30W trådlös laddning. Telefonen kör Android 11 från start med Oppos eget grässnsnitt Color OS. 

Oppo har alltså ingen svensk distribution, men i de länder där telefonen släpps ska priset bli 1149 euro, motsvarande 11 600 kronor.

Källa