En enhet – två trender

Oppo-patent visar böjbar smartphone med pop-up-kamera

Bild från Let's Go Digital

Två företeelser som utan tvekan kännetecknat mobilåret så här långt är böjbara skärmar och pop-up-kameror. Och Oppo tycks ha planer på en telefon med båda sakerna. Det visar ett färskt patent.

Publicerad Uppdaterad

Den kinesiska smartphonetillverkaren Oppo ligger ofta i framkant och laborerar mer än gärna med oortodoxa lösningar av olika slag. Man har inte minst varit flitiga när det gällt att förse sina telefoner med pop-up-kameror, som ett ganska trevligt alternativ till en anskrämlig sensorpanel. Och när man nu tagit patent på en telefon med böjbar skärm, så har den så klart även försetts med just en pop-up-kamera. Patentet har uppmärksammats av den nederländska sajten Let's Go Digital, som tagit fram renderingar baserat på det.

Den böjbara telefonen är av typen som böjs utåt och har således inte har någon extraskärm på höljet. Och just när det gäller telefoner som böjs med skärmen utåt, så finns all anledning att använda sig av en pop-up-kamera, då en ordinarie kamera på bakstycket annars hade varit konstant dold så länge telefonen är ihopfälld. Det bör poängteras att ett patent är långt ifrån någon garanti för att en produkt skulle vara på gång, men det är hur som helst en intressant lösning. Oppo hade en böjbar telefonprototyp klar redan i samband med Mobie World Congress tidigare i år, men valde att inte visa upp den. Om den telefonen har någon koppling till patentet är oklart.

Källa