Som en oljad blixt

Oppos nya telefon når full laddning efter bara 30 minuter

Full laddning efter en halvtimme, eller två timmars drift efter bara fem minuters laddning, kan det vara något? I så fall beklagar vi att du inte bor i Kina.

Publicerad Uppdaterad

En trist grej med flera av de många progressiva smartphonetillverkare som finns i Kina är att deras produkter aldrig dyker upp i vår del av världen. Inte sällan är tillverkare som Vivo eller Oppo först med de senaste innovationerna, men då sitter finesserna och funktionerna i telefoner som är avsedda enbart för den kinesiska marknaden. Så är också fallet med Oppos nya telefon Reno Ace, vars specifikationer bjuder på väldigt många trevliga detaljer. En egenskap sticker dock ut mer än någon annan, nämligen snabbladdningen. Den här telefonen har ett batteri på hela 4 000 mAh, men trots det så tar det bara en halvtimme att ladda det från tomt till fullt. Detta tack vare en snabbladdningsteknologi med en 65-wattsladdare, som även sägs kunna ge telefonen två timmars batteritid på bara fem minuters laddning. Nu brukar ju teknologin som lanseras i Kina förr eller senare leta sig ut i produkter som släpps även i vår del av världen, och när det gäller Oppo så handlar det ofta om lösningar som vi senare får se i Oneplustelefoner. 

I övrigt handlar det om en telefon som i många stycken påminner om just Oneplus 7T. Här har vi en Snapdragon 855 Plus-processor under skalet, en 6,5-tums 1080p-skärm med formatet 20:9, uppdateringsfrekvens på 90 Hz samt ett kamerasystem som är byggt kring Sonys IMX586-sensor med upplösning på 48 megapixlar. Reno Ace har dock till skillnad från 7T även begåvats med en fjärde monokromlins och får dessutom upp till 12 GB arbetsminne. Telefonen kommer att kosta motsvarande drygt 4 000 kronor när den släpps i Kina. 

Källa